Фирма „Метикс” ООД е частна компания, създадена през 1991 г. в гр. Петрич с основна дейност в сектор С – 27.12 Производство на апарати за управление и разпределение на електрическа енергия. Специализацията на дружеството се развива във времето в областта на разработването, производството и продажбата на различни видове електрически табла, бетонни и метални комплектни трансформаторни подстанции, разпределителни уредби за средно и ниско напрежение и др.

            „МЕТИКС“ ООД  разполага със собствена производствена база  в гр. Петрич  разположена на 4500 m2, административна част от 980 m 2  и  изнесен офис с шоурум в гр.София р-н“Триадица” ж.к Мотописта – II ч.ул. „Рикардо Вакарини” бл. 5 партер  Притежава всички необходими машини, съоръжения и измервателна техника, съвременно бояджийно с предподготовка и прахово-полимерно боядисване, както и собствен транспорт.

 Фирма „Метикс” ООД, притежава:

  • Търговска марка `Метикс`,  одобрена от Патентното ведомство на Република България;
  • Патент за промишлен дизайн на Комплектна трансформаторна подстанция, издаден от Патентното ведомство на РБ.
  • Сертификати за следните въведени системи за управление: EN ISO9001:2008,EN ISO 14001:2005 и BS OHSAS 18001:2007.
  • Акредитация като Член на Камарата на строителите в България и Румъния, както и в Българска асоциация на електротехниката и електрониката.
  • 4 Отличия Златен Медал за Иновации от Международен  Технически Панаир – Пловдив

ТЪРГОВСКА ДЕЙНОСТ

МЕТИКС е официален дистрибутор на “ABB България” ЕООД за продукти НН
продажба на електроапаратура, компоненти, метални шкафове и кутии за апартаменти табла на ABB, GENERAL ELECTRIC и HAGER
продажба на промишлени контакти и щепсели на ABB, PALAZZOLI


Основна цел във фирмената политика е достигане на висока надеждност и качество, постигнати чрез високотехнологични машини с CNC управление, добър инженерен екип, кратки срокове на производство и доставка със собствен транспорт до обекта на клиента. Добрата материална база, високото качество и добрите цени на нашите изделия са оценени високо от редица водещи строителни и инженерингови компании.